Laserontharing: weg met die ongewenste haren!

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een behandeling waarmee ongewenste haartjes bij vrouwen en mannen door middel van een laser verwijderd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een diodelaser die een puls stuurt doorheen het haar en de haarwortel met behulp van hitte vernietigt. Ontharen met een laser is pijnloos, in tegenstelling tot sommige andere manieren van ontharing die pijn en irritatie geven. Er kan bij een laserbehandeling wel een lichte tinteling optreden, maar die is niet pijnlijk.

Is ontharing met een laser definitief?

Laserontharing is een methode om definitief te ontharen. Na gemiddeld 5 tot max. 8 behandelingen met de laser is tachtig tot negentig procent van de behandelde haren permanent verwijderd. Hoeveel keer een behandeling met de laser max. herhaald moet worden, is afhankelijk van de plaats van het haar, huidtype en haarkleur. Door een testsessie kan bepaald worden hoe vaak je je in een schoonheidsinstituut moet laten ontharen. Het max. aantal behandelingen is in ieder geval minder dan bij IPL ontharing.

Hoeveel kost een laserbehandeling?

De prijs van laserontharing is afhankelijk van het aantal behandelingen dat je nodig hebt en welk lichaamsdeel je wil laten ontharen. Het spreekt voor zich dat een bovenlip ontharen bij vrouwen goedkoper is dan een volledige intieme ontharing bij mannen. Enkele voorbeelden van prijzen: ontharing bovenlip vanaf 40€, bikinilijn ontharen vanaf 120€, onderbenen vanaf 250€. Voor juiste prijzen neem je best contact op met een schoonheidsinstituut.

Laserontharing: enkel in gespecialiseerde schoonheidsinstituten

De toestellen die gebruikt worden bij laserontharing zijn enkel verkrijgbaar door gekwalificeerde (para-)medische personen die opgeleid zijn om deze toestellen te gebruiken. IPL toestellen daarentegen kunnen door iedereen aangekocht worden, waardoor er ernstige risico’s aan verbonden zijn. We raden aan om je enkel in gespecialiseerde instituten door gekwalificeerde mensen te laten ontharen met een laser.